söndag 6 november 2011

Mississippi mud cupcakes





Jag hämtar mycket inspiration till mina bakverk bland Leila Lindholms recept. Tycker att hon gör mycket härliga, smarriga och "riktiga" recept. Recepten känns äkta på något sätt. Hon använder alltid bra råvaror.

Dessa cupcakes kommer från hennes senaste bok, Hello cupkake.


Mississippi mud cupcakes.


12 stycken
ugn 175 grader

2 ägg
2 1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
3 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 nypa salt
200g mörk choklad 70%
100g smör
2 msk starkt kaffe

Kolaglasyr


1 1/2 dl vispgrädde
2 dl mjölk
2 msk ljus sirap
100g mörk choklad 70%


  • Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och rikgtig pösigt.
  • Blanda vetemjöl, bikarbonat och salt i en bunke.
  • Grovhacka chokladen och smält i ett vattenbad. 
  • Smält smöret och rör ner kaffet.
  • Vänd försiktigt ihop alla ingredienser till en slät smet.
  • Fyll formarna till 2/3 och grädda i ca 10 minuter. De ska vara lite kladdiga och sjunka ihop på mitten när man tagit ut dem.
  • Kolaglasyr. Koka upp grädde, mjölk och sirap.
  • Grovhacka chokladen och rör ner i gräddblandningen. Rör till chokladen smält.
  • Småputtra under omrörning några minuter till glasyren blivit lagom tjock.
  • Låt svalna och häll sedan glasyren i "gropen" på muffinsarna.

Dessa cupcakes är gjorda i miniformar. En perfekt munsbit. 

Kramar Mysan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar