torsdag 17 november 2011

Mustig bönsoppa



I kväll har jag lagat en riktigt god soppa! Mustig och fyllig. Det är verkligen en soppa som jag kommer göra igen! Tror det är en perfekt "bassoppa" där man kan leka lite med smakerna. Receptet hittade jag i boken Snabblagad GI. Den boken har många trevliga recept.

Mustig bönsoppa
4 portioner
ugn 200 grader

8 tomater, halverade
2 vitlöksklyftor, fint skivade
salt
1 kruka färsk basilika
2 msk olivolja
400 g blandade bönor
100 g kidneybönor
1 liter grönsaksbuljong (1 liter vatten och 1 buljongtärning)
1 dl créme fraiche
hyvlad parmesan 
flingsalt och svartpeppar


  • Lägg tomaterna med snittytan uppåt på en plåt. Fördela vitlök, basilika och salt över tomaterna.Ringla över olivoljan och grilla tomathalvorna i ugn i ca 10 minuter.
  • Låt svalna lite och dra sedan av skinnet. Mixa tomaterna till en slät puré.
  • Skölj bönorna och häll ner dem i tomaterna. Mixa ytterligare några sekunder.
  • Häll tomat och bönblandningen i en gryta och tillsätt grönsaksbuljongen. 
  • Låt småputtra några minuter och servera i djupa skålar.
  • Lägg på en klick créme friache och generöst med parmesan. Krydda med lite flingsalt och nymalen  peppar. 

Serverade svampmackor till! Mums!

 Kramar Mysan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar