måndag 9 juli 2012

Min godaste chokladtårta!

Det är något speciellt med choklad! Det går hem hos både stor och liten. Vem älskar inte kladdkaka?
När vi skulle fira svärfar så var jag givetvis tvungen att ta med min godaste chokladtårta! En lite lyxigare variant av kladdkaka! Passar utmärkt att servera med färska jordgubbar och vispad grädde! Denna tårta blir bäst om den får stå till sig minst ett dygn!




Mysans godaste chokladtårta
ugn: 225 grader

200 g smör
200 g mörk choklad
4 ägg
1½ dl socker
2½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver


  • Smörj och ev bröa (jag brukar ibland strunta i det då det inte är så fint med ströbröd på kanten) en form med löstagbara kanter, ca 22 cm i diameter.
  • Smält smöret på svag värme. Bryt ner chokladen och dra bort kastrullen från värmen. Rör då och då tills chokladen smält.
  • Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Rör sedan försiktigt ner chokladsmeten.
  • Blanda mjöl och bakpulver och vänd försiktigt ner i smeten. 
  • Häll smeten i formen och grädda i ca 13 minuter. Den ska vara lite kladdig i mitten.
  • Förvara kallt.

Ska du ge bort tårtan? Knyt då ett fint band runt!

Precis lagom kladdig i mitten! Testa dig fram, då många ugnar gräddar
olika!

Garnera med färska bär och chokladrån!
Har ni någon favorit kaka?

Kramar Mysan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar