torsdag 7 februari 2013

Biffar igen!

Hej min vän!
I kväll blev det biffar på menyn, igen.. Kycklingbiffar denna gång! Mmm, riktigt goda och saftiga blev dessa. Till det serverades en syrlig dippsås och grönsaker.



Kycklingbiffar med limedipp.
4 portioner

3 kyckligfileér, ca 600 g
1 ägg
1-2 vitlöksklyftor, finhackade
1 gul lök, finhackad
1 röd chili med eller utan frön, finhackad
ca 1 msk finriven färsk ingefära
salt
peppar

sesamfrön till panering

limedipp
1 lime, rivet skal och saft
3 msk vitvin vinäger
2-3 msk olja
2 msk vatten
½-1 vitlöksklyfta, pressad
2-3 cm röd chili, finhackad
2 tsk fisksås
1 msk färsk koriander, finhackad



  • Mixa kycklingen i en matberedare grovt. Lägg i övriga ingredienser till biffarna och mixa till en ganska slät smet. Salta och peppra.
  • Forma till biffar och vänd i sesamfrön. Detta kan vara lite kladdigt så ibland är det lättare att vända en klick kycklingsmet i sesamfröna innan du formar till biffar.
  • Stek sedan biffarna i olja tills de fått fin färg och är genomstekta.
  • Limedipp. Blanda alla ingredienser till dippen. Smaka av och finjustera smakerna ev.
  • Servera biffarna med dippen. 
Till mina biffar serverades broccoli, paprika och grönsallad. Lätt och gott!!

Biffarna blir perfekt ersättning till nuggets!
Kramar Mysan!

2 kommentarer:

  1. Gud vad gott med sesamfrön på! MUMMA! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, dessa blev supersmarriga! Man kan med fördel krydda ännu mer än vad det står i receptet! Sesamfrön, I like!

      Radera