onsdag 1 maj 2013

Smarrig kladdkaka

Hej min vän!
Hoppas du har haft en härlig första Maj! Här på ön har det varit strålande sol. Perfekt väder för trädgårdsarbete! Jag och sambon har kört bort massor av grenar och löv. Nu ser vi gräsmattan igen :D
Det är de kära svärföräldrarna som får äran att ta hand om "avfallet" från trädgården och självklart måste jag fjäska med en kaka..



Kladdkaka
ca 8 bitar (använd en form som är ca 20-22  cm i diameter)
ugn: 200 grader

100 g smör
2 ägg
1 dl strösocker
1 dl farinsocker
1 dl kakao
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
en nypa salt
100 g valfri choklad, grovhackad


  • Smörj och bröa formen. Jag brukar använda kokos att "bröa" med. Det ger en god smak.
  • Smält smöret på på låg värme.
  • Vispa ägg och socker och farinsocker ordentligt pösigt.
  • Rör ner smöret.
  • Sikta ner kakao, mjöl, vaniljsocker och salt i smeten och blanda försiktigt till en slät smet.
  • Vänd försiktigt ner chokladen.
  • Häll ner smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 17-20 minuter.
  • Servera med glass eller grädde.
Låt gärna kakan svalna ordentligt innan du serverar. Då hinner den
stelna och gotta till sig!



Jag använde mörk choklad i min kaka. Goda små smälta "ploppar".
Kan tänka mig att vit choklad och mjölkchoklad är minst lika gott!



Kramar Mysan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar